Скъпи читатели на Алманах на българската мода 2007,

Седмият поред Алманах на българската мода вече е социален, културен и естетически факт. Подобно на предишните емисии, то е носител на много красота, полезна информация за стила на обличане, за битовата и за семейната култура. С основание нашата и чуждестранна общественост високо оценят усилията, които Любомир Стойков и неговият екип полагат за анализирането и представянето на успехите на българския моден дизайн, който все повече се приближава до европейските и световните стандарти за качество, елегантност и функционалност.

Алманахът остава верен и на своята благотворителна мисия – и този тъп ще бъде разпродаван на специален аукцион с хуманна насоченост. Радвам се, че отново ще бъдат предоставени средства в подкрепа на националната кампания за борба с рака на гърдата, както и за студенти и за деца, лишени от родителски грижи. Тъй като преобладаващата част от читателската аудитория на Алманах на българската мода са жени, бих искала да се обърна към тях и към обществото ни. Съдбата, както е добре известно, е орисала жената да внася уют, спокойствие и нежност със своето присъствие и поведение. Но във време на изпитания тя е сигурна опора на семейсвото и близките си. Със своя деен и творчески дух съвременните жени са съзидателен и авторитетен фактор във всички сфери на обществения живот. Обществото, на свой ред, трябва решително да се намеси за решаването на един от най-наболелите проблеми на нашето време: ракът на гърдата. Хиляди български жени водят битка на живот и смърт с това толкова разпространено онкологично заболяване. За да спечелят тази битка, за да се върнат усмивките на техните деца и радостта в техните домове, те имат нужда от подкрепата на цялото общество, на всички нас. Вярвам в смисъла на кампанията за борба с рака на гърдата и мисля, че всеки трябва да е съпричастен към нея.

Приветствам хуманните цели на новия Алманах, както и възможността, която той предоставя за докосването до високите образци на съвременния дизайн, на днешния стил на обличане и на модата като важен човешки, културен и социален феномен. От все сърце желая на новото издание на Алманаха на българската мода успех добър прием сред читателите!

 


София, декември 2006 г. Зорка Първанова

 

 

1. Предговор
2. Българската мода: нова комуникация или криза на публичността?
3. Мода и хуманизъм
4. Златна Игла 2005
5. Моден Меркурий 2006
6. Новата генерация дизайнери
7. Изпитанията на Европейския Съюз

"Алманах на българската
мода 2006" подкрепя
националната кампания за борба с рака на гърдата
под патронажа на първата дама г-жа Зорка Първанова


Copyright © 2007 Lubomir Stoykov

Web design Fashion.bg