Скъпи читатели
на четвъртото издание на Алманах на българската мода,

Вие държите в ръцете си една своеобразна енциклопедия на българския моден дизайн, даже - образно казано - пътеводител на модните маршрути у нас. Алманахът и неговият автор - съставител Любомир Стойков са се постарали да хвърлят светлина върху промените в модния дизайн и като цяло - в културата и стила на обличане, настъпили у нас през изминалата година. Несъмнено става дума за положителни промени, за нови и оригинални явления, за убедителни постижения най-вече на новата генерация дизайнери и стилисти. Особено е радваща благотворителната мисия на Алманах на българската мода. От една страна, това че събраните средства от предишната му премиера бяха дарени на Дома за деца лишени от родителски грижи "Св. Иван Рилски", а също и във вид на стипендия на Станислав Петров, който учи в италианската академия за висша мода "Ла Коефия" - Рим. От друга страна, че в новото издание на алманаха е поставен специален акцент на дарителството, меценатството и щедрите постъпки на българските дизайнери, модни къщи и организации. Известно ми е също така, че и премиерата на настоящето издание ще премине под знака на благотворителността.

Една от емблематичните личности на световната хуманност, майка Тереза, казваше: "Гладни има навсякъде... Но нищетата не е просто състоянието, когато нямате пари. Това е и отсъствието на любовта. А такава бедност е многократно по-горчива от всяка друга." Нека всички, които са ангажирани със създаването на облекла и допълнения, дизайн и модно предприемачество, да даряват с любов, с щедрост и с широки сърца. Защото българските изоставени деца, мизерстващите ни сънародници заслужават тази благотворителност - при това направена с много, много любов.

Най-искрено желая на Алманах на българската мода 2003-2004, на неговия автор и съставител, както и на целия екип успех, много нови читатели и почитатели.

Честито и на добър час!

 

 


София, ноември 2003 г. Зорка Първанова

 

 

1. Предговор
2. Българската мода 2003-04
3. Младите генерации
4, Премиерата
5. Благотворителната мисия на българската мода
6, Златните игли
7. Българската следа по света


Copyright © 2003 Lubomir Stoykov

Web design Fashion.bg