ПРЕМИЕРАТА НА
АЛМАНАХ
2002-2003

Излезе от печат за трета поредна година "Алманах на българската мода 2002-2003". Над 800 души уважиха премиерата на новия каталог, чиито встъпителните думи бяха от съпругата на нашия президент, г-жа Зорка Първанова. Една от кулминациите на премиерата в "Софияленд" беше аукционът, разигран от Деси Банова - момичето на "Ситроен" за вечерта.Събитието в София ленд бе със силно благотворителен характер, но за това ще стане дума по-надолу. Сред официалните гости на премиерата на алманаха бяха депутатите Антония Първанова, Весела Драганова, Евгения Живкова, Андрей Пантев, Камен Влахов, както и Джулия Бул, Акио Такада, Ставри Калинов, дует Ритон, Нели Рангелова, Мартин Захариев, Силвия Кацарова, Хана Рокуджо и много други.

По време на тази премиера бяха показани много колекции на известни и преуспели наши дизайнери и модни къщи, както и на млади и още неутвърдени стилисти. Ето и кратките характеристики на някои от тях. Съвременната жена е делова по всяко време и във всеки сезон и със сигурност се чувства добре както в жакардови костюми, така и в официални рокли, създадени от "А-стил" и дизайнерката Елена Москвичова. Наслагването на платовете успоредно с класическата изчистена линия формират усещането за комфорт, прагматичност и свежест. Водещи са цветовете бяло, черно, червено, оранжево, небесно синьо и зелено. Макар и по-строги, дамските костюми на "Рила стил" за зимния сезон, предполагат удобство, функционалност и динамика. Комбинациите на плат и кожа показват, че дозираната агресивност в днешните амазонки е атрактивна и магнетична.

Жената в коледната и новогодишната вечер през призмата на "Люсил" е романтична, женствена и носталгично настроена по класическата, дълбока емоция. От тъканите доминира тафтата в преливащата се палитра - райета от тюркоаз, зелено и лила, златисто с брик и охра. Плътно прилепналите корсажи и свободни долни части придават приятен дъх на отминали епохи и звучат актуално.
Ето как видя празничната дама Поля Миланова - дизайнер на модна къща "Мон Амур": ефирна кристална органза с втъкана златна паяжина. Официалните є тоалети в цветовете беж и екрю. Полите са изработени от феерични материи от рода на сатен и кадифе. дълбоките голи гърбове придават допълнителна елегантност и женственост. Моделите могат да се комбинират, защото са с взаимозаменяеми корсажи и поли. Корсажите са направени от изящни дантели, избродирани с камъни.

"Виктория уникат" смело отправи новите си предложения за периода есен - зима 2002/03" по време на премиерата на "Алманах на българската мода 2002-2003" в София ленд. Лансираните от нея вратовръзки съчетават едновременно елегантност, класика и нестандартност. Акцент се поставя върху червеното, жълтото и синьото, като най - модерни са райетата, каретата и бродериите. Предпочитана материя е естествената и полиестерната коприна, коприна, както и съчетанието коприна с вълна.

В гала-ревюто по случай премиерата на "Алманах на българската мода 2002-2003" с много голям успех се представиха също носителките на Златни игли на Академията за мода Натали Генова, Мария Мичева и Албена Александрова, детската мода на "Ел Си Уайкики", мъжката мода "Фаворит", бельото на "Котън клуб" и др. Свои произведения показаха и студентите по моден дизайн, сред които Адриана Герасимова от Националнага художествена академия и Биляна Кирилова от Нов български университет.

 

1. Предговор
2. Българската мода 2003-04
3. Младите генерации
4, Премиерата
5. Благотворителната мисия на българската мода
6, Златните игли
7. Българската следа по света

17.Любомир Стойков и Антония Първанова – премиера на Алманах 02-03
Фотo: © Галин Ненов

18.Любомир Стойков и Весела Драганова - премиера на Алманах 02-03
Фотo: © Галин Ненов

19. Модел на Поля Миланова за “Мон Амур” – премиера на Алманах 02-03
Фотo: © Галин Ненов

20. Модел от колекцията вратовръзки на “Виктория уникат” – премиера на Алманах 02-03
Фотo: © Галин Ненов

21. Модел на “Ел Си Уайкики” – премиера на Алманах 02-03
Фотo: © Галин Ненов

22. Весела Стойкова, Любомир Стойков, Катя и Здравко от дует “Ритон” – премиера на Алманах 02-03
Фотo: © Галин Ненов

23. Любомир Стойков, Весела Стойкова / в гръб / и Ники Кънчев – премиера на Алманах 02-03
Фотo: © Галин Ненов

24. Красимира Стоянова и Снежа Хинкова от екипа на модното телевизионно предаване “От игла до конец” с Любомир Стойков – премиера на Алманах 02-03
Фотo: © Галин Ненов

25. Модел на “Котън клуб” – премиера на Алманах 02-03
Фотo: © Галин Ненов

26. Модел на Натали Генова – премиера на Алманах 02-03
Фотo: © Галин Ненов

27. Модел на Людмила Гигова за “Люсил” – премиера на Алманах 02-03
Фотo: © Галин Ненов

28. Любомир Стойков, Калин Стойков и Ставри Калинов – премиера на Алманах 02-03
Фотo: © Галин Ненов

29. Весела Стойкова, Десислава Банова / момичето на “Ситроен” /, Любомир Стойков и Донка Ганева – премиера на Алманах 02-03
Фотo: © Галин Ненов

30. Любомир Стойков и Евгения Живкова – премиера на Алманах 02-03
Фотo: © Галин Ненов

31. Модел на Албена Александрова за “Рошавата гарга” – премиера на Алманах 02-03
Фотo: © Галин Ненов

32. Модел на “Рила стил” – премиера на Алманах 02-03
Фотo: © Галин Ненов

33. Модел на Биляна Кирилова – студентка от Нов Български университет
Фотo: © Галин Ненов


Copyright © 2003 Lubomir Stoykov

Web design Fashion.bg